Over Ibiza Fashion

 

Ibiza Fashion, de webshop van Piece of Mind Ibiza

De Nederlandse ontwerpster Kathinka van Velzen is het brein achter het modemerk Piece of Mind Ibiza. Elke winter reist zij vanuit Ibiza naar onbekende Indianenstammen in Zuid-Amerika. Fair Trade in haar puurste vorm, want elk artikel uit haar collectie helpt direct mee aan betere omstandigheden voor de lokale Indiaanse bevolking van Zuid-Amerika.

De enthousiaste ontwerpster woont zelf al jaren op Ibiza. “Dit eiland heeft mij een waanzinnig mooi cadeau gegeven. Toen ik hier eenmaal woonde, ontdekte ik mijn creativiteit en mijn talent voor ontwerpen.” Sindsdien reist ze de hele wereld af om mooie stoffen en materialen in te kopen bij de lokale bevolkingen. Haar hart is het meest verknocht aan Zuid-Amerika en dan met name aan de kleurrijke materialen die de Indianen uit het Andesgebergte maken. Maar ook een bezoek aan Panama, waar de Kuna Indianen prachtig handwerk maken in de vorm van Mola's heeft een onuitwisbare indruk gemaakt. In haar collecties komen ontwerpen en producten voor uit Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia en Panama maar ook uit Azië en zelfs helemaal uit Mauritanië.

Het bijzondere aan het modemerk Piece of Mind Ibiza is dat Kathinka haar materialen direct bij de lokale Indiaanse bevolking koopt, zonder tussenkomst van handelaren. Door een goede prijs te betalen hoopt zij de stammen te stimuleren hun prachtige werk voort te zetten.

In de 12 jaar dat ik elke winter in Zuid-Amerika doorbreng heb ik al heel veel mooie producten zien verdwijnen. Het zou een doodzonde zijn als de eeuwenoude tradities van deze Indianenstammen ophouden te bestaan.“

Op haar eigen manier probeert Piece of Mind Ibiza haar steentje bij te dragen. Zo helpt Kathinka bijvoorbeeld 400 gezinnen uit afgelegen dorpjes in het Andesgebergte, in de provincie Ayacucho. Een moeilijk te bereiken plek waar tot voor kort het Lichtend Pad heel actief was en dus niet veilig. Veel vrouwen hebben in die tijd hun echtgenoot verloren. “Zij maken nu mijn handgeborduurde bloemenriemen, een nieuw onderdeel van mijn zomercollectie”, zegt Kathinka.

Alle reisinspiratie en materialen brengt Kathinka mee terug naar haar atelier in Marokko, waar inmiddels ook Afrikaanse invloeden hun weg hebben gevonden naar haar collectie. Een goed voorbeeld zijn de Taffy’s. Handgemaakte laarzen geïnspireerd op het schoeisel van een Marokkaanse Berberstam, waarvan de zool is gemaakt van afgedankte binnenbanden die met tienduizenden in de Sahara zijn gedumpt. Taffy's is een submerk van Piece of Mind Ibiza en heeft in korte tijd naam gemaakt in binnen- en buitenland.

Haar merknaam is bewust gekozen want een ontwerp begint altijd eerst in haar “mind”. Zodat je met een artikel van Piece of Mind Ibiza een stukje uit haar “mind” koopt en direct mee helpt aan betere omstandigheden voor de lokale Indiaanse bevolking van Zuid-Amerika, echte fair trade fashion uit Ibiza.

Social Media

   Instagram

E-mail

 

Laatste nieuws!

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2023 Piece Of Mind Ibiza | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel